Yüksek Lisans ve Doktora Programları

PROGRAM ÜCRETLERİ

2017-2018 Akademik yılı program ücretleri KDV dahil tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

/YILLIK

35.100 ₺

# Ders Tekrar Ücreti : 1.100 ₺

Yukarıda yer alan fiyatlara %8 KDV Dahildir.

** Denizbank şubelerinden gişelerden yapılan peşin ödemelerde %10 indirim uygulanır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE ÖDEME YÖNTEMLERİ İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

Öğrenim Ücretleri aşağıdaki 3 yöntemden biri ile ödenebilir.

1-       KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KMH) SİSTEMİ:

Bu sistemde program ücreti 12 eşit taksitte ve her ayın 20’sinde tahsil edilir. İşlem için en yakın Denizbank şubesine Öğrenci velisinin* başvuruda bulunması gerekir. KMH belgeleri imzalatılır. Veli adına taahhütlü özel banka hesabı açılır. KMH onaylandı bilgisinden sonra Ödeme Planı ilgili şubeden teslim alınır!

*Veli, bankanın kredili mevduat  hesabı kriterlerini karşılayabilen, gelir elde eden, bordro ile bir işyerinde çalışan veya işyeri sahibi olan öğrencinin ödemelerini üstelenen kişidir.

2-       DENİZBANK GİŞEDEN NAKİT ÖDEME:

Denizbank gişeden nakit ödeme seçilirse,  en yakın Denizbank Şubesine gidilir ve Öğrenci T.C. numaranız ile borç görüntülenir ve ödenebilir. Denizbank gişeden peşin ödeme indirimi %10’tür.

3-      SANAL POS KREDİ KARTI: Sanal Pos tercih edilirse, anlaşmalı banka kredi kartı (Bonus, World, Maximum, Axess, Paraf, CardFinans) ile vade farksız 12 (Oniki) taksite kadar taksitlendirme yapılır. İşlem bitince alındı makbuzu saklanır!

Yüksek Lisans ücretini kredi kartı ile ödemek için TIKLAYINIZ.

Üniversitemizde Nakit, EFT-Havale, Senet ve ÇEK kabul edilmemektedir!!! Lütfen yukarıdaki 3 yöntemden birini tercih ediniz. Öğrenci Sistemimizde tam otomasyona geçildiğinden, sadece belirtilen ödeme sistemi üzerinden tahsilat kabul edilmektedir. İşleminiz tamamlandıktan sonra lütfen mali onay durumunuzu http://sis.altinbas.edu.tr adresinden kontrol ediniz.

NOT: Ödeme şekli yukarıdaki 3 işlemden birisi ile yapıldığında mali onay otomatik olarak Öğrenci İşleri Bilgi Sisteme yansımaktadır.

İlk 2 yöntemden birini tercih edecekseniz, gerekli durumlarda ihtiyaç duyulduğunda banka işlemleri için aşağıdaki yetkililerden bilgi alabilirsiniz.

Denizbank Yetkilisi

0212 574 17 66 - Dahili 170-171-172-174

FloryaSubeGrubu@denizbank.com

DİĞER BİLGİLER

FATURA

Faturalar hizmet alan öğrenci adına düzenlenir. Faturalar ödemelerden bağımsız olarak eğitim-öğretim yılının başlaması ve ders ekleme-bırakma süresi sonunda aylık olarak düzenlenir.

Ödemelerin peşin yapılması, faturanın tümünün kesilmesini sağlamaz. Fatura hizmet ifasının tamamlanması neticesinde, ödemeden bağımsız olarak ve hizmetin sonunda düzenlenir.

KAYIT SİLDİRME İŞLEMİ

Lisansüstü öğrencilerin kayıt tarihini izleyen ilk 15 gün (onbeş) içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda, ödedikleri eğitim ücretinin % 25’i kesinti yapılıp, kalanı iade edilir.  15. günden sonra yapılacak kayıt iptallerinde ise eğitim ücreti iade edilmez.

KAYIT DONDURMA İŞLEMİ

Lisansüstü öğrencileri kayıt dondurmaları halinde ücretlerini ödemeye devam ederler. Ücretlerinde dondurma, askıya alma söz konusu değildir.

İNDİRİM

a)       Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı yüksek lisans programlarına başvuran ve daha önce benzer lisansüstü programlardan aldıkları dersleri saydırmak suretiyle ilgili derslerden muaf olan öğrencilerin ödemelerine ilişkin; Muafiyet başvuru süresinin "Ders Ekleme-Bırakma" süresine kadar enstitüye resmi yazı ile başvuru yapması koşuluyla, Muaf olunan her bir ders karşılığı öğrencinin toplam eğitim ücretinden %10 indirim uygulanabilir. Bu indirimlerin toplamı eğitim ücretinin %75’sini geçemez.

b)       Üniversitemizden mezun olan Lisans Öğrencilerine, 2016-2017 Akademik Yılından itibaren Lisansüstü programlarda, ilan edilen mevcut indirim üzerinden ilave  %10 indirim uygulanabilir.

DERS TEKRARI

Lisansüstü programlarda ders tekrarı halinde öğrencilerin ders başına 1.100 TL ödemeleri gerekmektedir.