Sayın Akademisyenlerimiz,

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2011 yılından bu yana aboneliği devam eden iThenticate veri tabanıyla ilgili müzakere sonuçlandırılarak 01 Ocak 2017-31 Aralık 2019 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır.

İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate sisteminin kullanımı konusunda çeşitli kısıtlamalar getirilmiştir.

İthenticate programının şuan itibari ile  sadece üniversitelerde, doktora ve daha üst dereceye sahip kişilerin kullanmalarına izin verilecektir. Ayrıca, öğrenci ödevi, proje ve tezlerin kontrolü ile ticari olsun ya da olmasın, yayınlanması için herhangi bir dergi editörlüğüne gönderilen makalelerin kontrolü sistem üzerinden yapılmamalıdır. Bu tür ihtiyaçlar için abone olduğumuz Turnitin programı kullanılmalıdır.

Şu anda erişim sıkıntısı yaşanmakta olup,  üye hesapları üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca doktora altı dereceye sahip kişilerin üyelikleri teker teker iptal edilecektir.

Bilgilerinize ve dikkatinize sunarım.

Emerald eJournals Premier Koleksiyonu'na erişimimiz sağlanmıştır.

Bu veritabanı; işletme, yönetim, ekonomi, pazarlama, muhasebe ve finans, uluslararası ticaret, bilgi yönetimi, kalite, kamu yönetimi, mühendislik, turizm ve otelcilik konularında tam metin erişim sunmaktadır.

Erişim Linki:  http://www.emeraldinsight.com/

EKUAL kapsamında aşağıda yer alan Springer Journal Archive koleksiyonlarının cilt 1, sayı 1'den 1997'ye kadar olan kısmı erişime açılmıştır.

Arşiv Koleksiyonları

Dergi Sayısı

Cilt Sayısı

Humanities, Social Sciences and Law

Computer Science

Earth and Environmental Sciences

Business and Economics

Behavioral Science

Biomedical & Life Science

10,768

Chemistry & Material Science

3,708

Engineering

1,184

Mathematics & Statistics

4,569

Medicine

7,227

Physics & Astronomy

4,057

Böylece, SpringerLink dergilerinin 1997'den günümüze olan güncel sayılarına erişim sağlanmasının yanı sıra, arşiv sayılarına da kesintisiz erişim sağlanmıştır.

Yine de bir sorun yaşarsınız lütfen bildiriniz.

52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz “Ya Kütüphane Olmasaydı?” konulu hikaye yarışmamız sonuçlandırılmıştır.

Jüri üyelerinin kararı ile en çok puan alan ilk üç öğrencimiz;

1.ci “Güneşin İzcileri” başlıklı hikayesi ile Çağla Baylan,

2.ci “Kütüphane Diyarı” başlıklı hikayesi ile Levent Berkay Aydoğan,

3.cü “Eylülde Sessiz Ölüm” başlıklı hikayesi ile Vahdeddin Argap olmuştur.

Kazanan öğrencilerimizin ödülleri 13.04.2016 Çarşamba saat: 11:30’da A Blok 13. Katta bulunan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Emre Alkin’in odasında takdim edilecektir.

Ödül alan hikayeler düzenlemeleri tamamlandıktan sonra kütüphane web sayfasında yayınlanacaktır.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, Başarılarının devamını dileriz.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Değerli Kemerburgaz Üniversitesi Mensupları,

52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ya kütüphane olmasaydı?” konulu hikaye yarışmamızın  sonuçlandırılması, katılımın fazla olması sebebi ile 11 Nisan 2016 tarihine ertelenmiştir.

Ödül teslimleri 11 Nisan 2016 tarihinde Prof. Dr. Emre Alkin’in odasında verilecek olup, saat bilgisi katılan tüm yarışmacılara mail ile gönderilecektir.

52. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında 29 Mart 2016 tarihinde “Sevgisini En Güzel Cümle İle Anlatan 10 Kişi Kazanıyor” adlı yarışmamız sonuçlanmıştır.

Yarışmamızın kazananları;

1-      Berk Çıklaiblikçi – Teknosa Hediye Çeki

2-      Ece Han Ayhan – Boyner Hediye Çeki

3-      İlknur Yüksel – Boyner Hediye Çeki

4-      İlknur Karakoyunlu – Boyner Hediye Çeki

5-      Özge Şallı – Boyner Hediye Çeki

6-      Özge Horoz – Boyner Hediye Çeki

7-      Ahmet Kemal Balı – D&R Hediye Çeki

8-      Serdar Torun – D&R Hediye Çeki

9-      Asımcan Çalışkan – D&R Hediye Çeki

10-    Yasin Selçuk – D&R Hediye Çeki

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kütüphanesi'nden çağa ayak uyduran bir uygulama.

Kitap ödünç alır gibi iPAD ödünç alın, araştırmalarınızı ve okumalarınızı içindeki e-kitaplar üzerinden yapın.

Daha başarılı bir geleceğe emin adımlarla yürüyün.

Scopus Veritabanına TUBİTAK EKUAL kapsamında erişimimiz başlamıştır. Scopus araştırma literatürünün ve nitelikli web kaynaklarının en geniş özet (abstract) ve atıf veritabanıdır. Bilim insanlarının ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmak için tasarlanmıştır. Hızlı, kolay ve anlaşılır olan Scopus literatür araştırma prosesine üstün bir destek sağlar.

Mahmutbey Merkez Kütüphane

Bakırköy Şube Kütüphane