Close

Programın Amacı

İnsanlığın, yaşamını devam ettirebilmesine yarayan birtakım temel ihtiyaçları vardır. İhtiyaçlar hiyerarşisi teorisine göre insan, temel fizyolojik gereksinimlerini gidermeden hayatını zihinsel, kültürel vb. anlamlarda şekillendirecek alanı ve gücü kendisinde bulamaz. Bu temel gereksinimlerin başlıca olanlarından en başında insanın yeme-içme ihtiyacı, yani beslenmesidir. Beslenme, sağlıklı yaşamın ön koşuludur. Modern dünyada hızla gelişen bilim ve teknolojinin ışığında mutfak sanatı da gün geçtikçe profesyonelleşmektedir. Farklı farklı bölgelere yayılmış birçok kültürün yaşadığı ülkemizin yemek kültürü yelpazesi oldukça geniştir. Bu yörelerin kendilerine has birçok özelliği olduğu gibi, lezzetine doyum olmayan özgün yemekleri ve ayrıca yemek yapma yöntem-teknikleri de vardır.

Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı olarak, ülkemizin işte bu geniş kültürel birikimini bilim ve bilimsel tekniklerle harmanlayarak yaratıcı, beslenmenin öneminin farkında, alanına hâkim, yemek kültür tarihini bilen aşçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz.