Duyurular

’ Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Merve ALTAY BURGAZ 8-11 Şubat 2017 tarihlerinde Hindistan Chennai’de düzenlenen ‘13th International Congress of Cleft Lip and Palate and Related Craniofacial Anomalies’ de 'Three Dimensional Evaluation of Transversal, Sagittal and Vertical Alveolar Changes After Nasoalveolar Molding’ adlı çalışmasını sunarak İKBU Diş Hekimliği Fakültesi'ni temsil etmiştir. ‘’

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyemiz Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Korkmaz SAYINSU’nun  eğitmen olarak yer aldığı  2 senelik Uluslararası İleri Ortodonti Kursu “FACE COURSE (Functional and Cosmetic Excellence)’’un ilk etabı  12-15 Aralık 2016 tarihleri arasında Bakırköy Yerleşkemiz’de gerçekleşmiştir.

17-18 Aralık 2016 tarihinde Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyemiz Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Korkmaz SAYINSU ve Doç. Dr. Toros ALCAN fakültemizde ortodonti uzmanlarına yönelik 2 günlük “Ortognatik Cerrahiye Hazırlık: Canlı Hasta Üzerinde Ameliyat Planlaması ve Model Cerrahisi Kursu’’ düzenlemişlerdir.

Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Merve ALTAY BURGAZ 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Konya'da düzenlenen 3. Uluslararası Dudak Damak Yarıkları Derneği Kongresi'nde 'Nazoalveoler Şekillendirme Tedavisi Sonrası Transversal, Sajital ve Vertikal Alveoler Değişikliklerin Üç Boyutlu Görüntüler Üzerinde İncelenmesi' adlı çalışmasını sunarak İKBU Diş Hekimliği Fakültesi'ni temsil etmiştir.

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Buğra Özen 29-30 Ekim tarihleri arasında Endonezya’da düzenlenen 10th International Dentistry Scientific Meeting 2016 kongresinde ana konuşmacı olarak ‘’Enhancing Aesthetic Success in Dental Practice’’ konulu sunumu ile İKBU Diş Hekimliği Fakültesi’ni temsil etti.

Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Gökser Çakar 28-29 Ekim tarihlerinde Azerbeycan’ın Bakü şehrinde yapılan ‘II. Uluslararası Este-Perio Kongresi’nde ana konuşmacı olarak ‘Changing Paradigms in Periodontology’ başlıklı sunumu ile İKBU Diş Hekimliği Fakültesi’ni temsil etti

.

Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Şebnem Dirikan İpçi 14-16 Ekim tarihlerinde Belçika’nın Leuven şehrinde yapılan ‘1st European Meeting on Enhanced Natural Healing in Dentistry’ toplantısında ‘Clinical and Radiographic Comparison of Platelet Rich Fibrin Combined with Bovine Derived Xenograft versus Bovine Derived Xenograft Alone in the Treatment of Periodontal Intrabony Defects’ isimli çalışmayı sunarak İKBU Diş Hekimliği Fakültesi’ni temsil etti.

Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Hakkı Sunay 5-9 Ekim tarihlerinde Amsterdam’da yapılan Avrupa Endodonti Derneği Genel Kurul toplantısına katılarak İKBU Diş Hekimliği Fakültesi’ni temsil etti.

Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Gökser Çakar ve Doç. Dr. Şebnem Dirikan İpçi ‘Sinus Augmentation with Deproteinized Bovine Bone Mineral and Platelet Rich Plasma:clinical and radiographic evaluation from 1-5 year follow up’ ve ‘Regenerative treatment of peri-implant bone defects following mechanical/chemical/laser assisted surface decontamination protocol: 3 year results’ isimli  çalışmalarını 28 Eylül-1 Ekim 2016 tarihleri arasında Paris’te düzenlenen Avrupa Osseointegrasyon Akademisinin 25. Geleneksel Kongresinde sundular.

Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Meltem Mert Eren 7-10 Eylül 2016 tarihlerinde Poznan’da düzenlenen 7th Annual World Dental Congress (FDI 2016)’ de ‘’Effect of Different CAD/CAM Block Materials on the Microhardness of Luting Resin Cements’’ isimli çalışmayı sunarak İKBU Diş Hekimliği Fakültesi’ni temsil etti.